THE WATER ROOM / DE WATERKAMER

http://www.virtualtuur.com/singlepublish/waterkamer_1/

DE WATERKAMER / THE WATER ROOM

Estate Vosbergen , Heerde, The Netherlands .

” The Water Room offers the visitor a unique new perspective on the ” Kamper Brook ” which flows into the Apeldoorns channel through the estate Vosbergen .

The Water Room is a creation of internationally active artist Rob Sweere (www.robsweere.com). The artwork consists of a semi-circular ” entrance ” , which is equipped with a sofa and invites the passer inside the Water Court to investigate . Once inside the eye is inevitably directed to the water of the stream , which is right under the room. The stream offers not only a look of vegetation & animal life , but also reflects the sky above , that the visitor cannot directly see. In short , a unique and totally new experience of “living ” water.”

Text: Gijs van Dedem .
The Water Room is produced is collaboration with Stichting NUTUUR .

in dutch:
DE WATERKAMER / THE WATERROOM Landgoed Vosbergen, Heerde.
“Komende zaterdag 8 september opent wethouder Bögeman van de gemeente Heerde het kunstwerk “De Waterkamer” op landgoed Vosbergen. De Waterkamer biedt de bezoeker een nieuwe unieke kijk op de “Kamperbeek” die via landgoed Vosbergen in het Apeldoorns kanaal uitmondt.

De Waterkamer is een schepping van internationaal werkend beeldend kunstenaar Rob Sweere (https://robsweere.com/ ). Het kunstwerk bestaat uit een halfcirkelvormige “entree”, die voorzien is van een zitbank en die de voorbijganger uitnodigt het inwendige van de Waterkamer te onderzoeken. Eenmaal binnen wordt de blik onafwendbaar gericht naar het water van de beek, die zich recht onder de kamer bevindt. De beek biedt niet alleen een aanblik van vegetatie dierlijk leven, maar weerspiegeld ook de lucht erboven, die voor de bezoeker niet rechtstreeks is te zien. Kortom, een unieke en volstrekt nieuwe beleving van “levend” water.
Rob Sweere heeft een masterplan ontwikkeld, waarin hij, inspelend op de natuurlijke setting van het landgoed met zijn afwisseling van lanen, weilanden en struikgewas objecten wil plaatsen die de bezoekers in staat stellen het landschap op een nieuwe manier te beleven. Waar mogelijk zullen deze objecten worden ingepast in een andere doelstelling van het landgoed, nl. de aanwezige “grondstoffen” (hout, mest, stromend water) zo goed mogelijk te benutten, bv. voor het opwekken van alternatieve energie.”
Tekst: Gijs van Dedem.
Big Article in magazine De Nieuwe Veluwe:
Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *