Film about Rob Sweere (11.30 minutes)

OOGMERK – Rob Sweere – from Plaatsmaken Arnhem.

 

Kijk mee in het atelier van Rob Sweere, een onderzoekend kunstenaar. Deze video is onderdeel van de serie Oogmerk.

Plaatsmaken is in 2012 gestart met het maken van films over Gelderse kunstenaars in hun atelier. Dit project, genaamd Oogmerk, is ontstaan uit de gedachte om de vaak bijzondere werkprocessen en gedachten die daarbij horen vast te leggen. Kijk mee met Rob Sweere.

Rob Sweere
Rob Sweere komt uit de fotografie. In zijn werken in de openbare ruimte spelen kaders ook een grote rol. Zijn beelden zijn als het ware grote camera’s, waarin je letterlijk het landschap waarneemt door een kader. Het werk is altijd wit, als een blanco vel papier waarnaast de vaak groene omgeving het best tot zijn recht komt. In Polen maakte hij onlangs een werk in een klein plantsoen bij een overdekte markt. Voorbijgangers kunnen eigenlijk niet anders dan in het beeld klimmen, en naar de hemel en de bomen kijken op de manier waarop het beeld hen dwingt dat te doen. Sweere is in zijn werk op zoek naar stiltemomenten, waarop mensen zich bewuster worden van hun omgeving en hun eigen plaats daarin.

Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *